Ingen succé för Monarken i Svenskt Mästerskap!

Ännu en blek insats när Monarken blev näst sist i SM under lördagen. Fredrik laddade från start och Monarken hade ingen problem att hålla upp innerspåret men Fredrik valde att släppa till Disco Volante då det blev rejäl körning in mot första kurvan. När sedan Sorbet fick ta över täten så blev positionen tredje häst på innerspår. Tempot blev lugnt en bit men ökades successivt när Rajesh Face sändes fram utvändigt ledaren 1500 meter från mål. Monarken låg kloss i rygg på Disco Volante och när man förväntade sig en bra avslutning på open stretch så hände ingenting och Monarken tappade i stället mot resten av fältet. Han kom i mål som näst sista häst på tiden 1.13,6 efter 12,0 sista 500 meterna. Tyvärr är Monarken långt ifrån sitt forna jag just nu.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken som tredje häst på innerspår varvet från mål i SM.


Åbytravet bjuder in till SM-lördag och Monarken startar i huvudloppet.

Start i Svenskt Mästerskap på Åby den 12/9!

På lördag bär det av till Åbytravet och start i Svenskt Mästerskap för Monarken. Distansen är 2640 meter och vinnaren får 500.000 kr. Lopp 11, V75-7 och DD-2, beräknas starta kl. 18:40. Motståndet är stentufft men Monarken har lottats till spår 1. Förhoppningsvis kan han få ett fint läge på innerspår och sedan utnyttja open stretch på upploppet. Då finns alla möjligheter att tjäna en fin peng.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet  Sulkysport  V75 Guiden  Spelguiden  Dagens Spel  TT

Monarken femma i HallandsMästaren!

Det blev lite "dramatik" innan start när Fredrik blev sjuk och fick lämna över tömmarna till Jörgen Sjunnesson. Jörgen valde att ta rygg på Cash Crowe i starten men när denne galopperade i första sväng så tappade Monarken en position. Det blev ändå tredje par utvändigt efter när Rajesh Face fick överta ledningen efter ca 600 meter. Tempot i täten blev ganska lugnt vilket bäddade för ett snabbt slutvarv. Monarken fick anfallsorder på sista bortre långsidan men man såg tidigt att det rätta trycket saknades denna kväll. Det såg halvsegt ut hela vägen in mot mål även om han höll sin fart som femma på tiden 1.13,0 efter 11,5 sista rundan med 10,5 sista 500 meterna. Tyvärr en lite blekare insats igen och det är bara att konstatera att Monarken är ganska ojämn för tillfället.


Rajesh Face blev återigen en för svår "nöt att knäcka" för Monarken.

Resultat från loppet hittar du här.


Såhär såg det ut för drygt ett år sedan i Halmstad, vågar vi hoppas på repris?

Start i HallandsMästaren måndag den 30/9!

Nästa start är spikad och det bär av till Halmstad och HallandsMästaren. Ett lopp över full distans, 2140 meter, med 125.000 kr i till vinnaren. Ett starkt startfält där Monarken har lottats till spår 10. Lopp 8, V64-5 och DD-1, beräknas starta kl. 20:56. Som sagt, många fina hästar emot där säkerligen Rajesh Face blir favorit. Trots bakspår så är det inte omöjligt till en vettig position då Monarken har en bra rygg i startsnabbe Västerboonthenews. Lite flyt och tempo så kan Fredrik köra till slut och sedan får vi se hur långt det räcker. Känns i alla fall som att han är på väg mot toppformen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8, V64-5 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Travronden  Spelguiden  Vi Tippa  Dagens Spel  TT  Aftonbladet  Expressen

Monarken fastlåst som trea i Kalmar!

Monarken gick för första gången på länge med öppet huvudlag men öppnade ändå väldigt bra bakom bilen. Som väntat gick det dock inte ta sig förbi Västerboonthenews utan Fredrik fick backa ner bakom. När sedan Rajesh Face fick överta ledningen så hamnade Monarken som tredje häst på innerspår. Tempot i täten blev bra med 12,0 på varvet. Monarken såg fin ut och med fem hästar i loppet så är det nästan omöjligt att bli instängd men så blev tyvärr fallet denna gång. Monarken och Fredrik satt hermetiskt fast hela vägen in mot mål men lyckades ändå sno åt sig tredjeplatsen med knapp marginal. Med mycket krafter kvar och bomullen kvar i öronen så landade han på fina 1.11,9 efter 10,8 sista varvet. En fin prestation och Fredrik var mycket nöjd med insats och känsla efter. Känslan är att Monarken är ordentligt på gång igen och det är inte omöjligt att det kan bli en rolig höst.


Monarken satt fast med alla krafter kvar som trea i Kalmar. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Hemmastart från spår 6 för Monarken på fredag.

Start på hemmaplan fredag den 20/9!

Monarken har tagit senaste loppet bra och känns väldigt fin i träning. Nästa uppgift blir hemma i Kalmar nu på fredag. Endast sex hästar till start i snabbloppet men trots blygsamma 30.000 kr till vinnaren så är det ett fint fält med bl.a. Västerboonthenews, Montdore och Rajesh Face på startlinjen. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 19:30 och avgörs över medeldistans, 2140 meter. Monarken har lottats till spår 6, längst ut på vingen av de startande. Vi får hoppas att han är lite närmare toppformen till denna start så får vi se hur långt det räcker.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  V75 Guiden  Spelguiden  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet

Monarken sexa i Derbystayern på Jägersro!

Varken kusk eller häst hade en av sina bättre dagar när Monarken blev sexa på Jägersro under Derbydagen. Monarken kom iväg bra från sitt innerspår på tillägg och när tilläggshästarna var i kapp fältet så satt han i andra par utvändigt. Tempot i täten var hyggligt och man blev därför lite överraskad när Fredrik styrde på redan 850 kvar. Det blev full körning en bit men Monarken blev kvar i tredjespår då Vincent As, en av favoriterna, höll emot i andraspår. Mitt i sista kurvan började krafterna tryta och Monarken var en slagen häst. Även om han höll farten hyggligt in mot mål så räckte det bara till en sjätteplats på tiden 1.14,2. Efteråt var Fredrik självkritisk till sin styrning men hyfsat nöjd med Monarken. Han blev trött men inte "sjuktrött" och Fredrik tror att han behöver fler lopp i kroppen innan formen är på topp. Personligen är jag lite orolig och tyckte Monarken gjorde en ganska slät figur men jag hoppas givetvis Fredrik har rätt. Nu är siktet inställt på snabbloppet i Kalmar den 20 september. Nya tag helt enkelt!


Monarken och Fredrik får ta nya tag.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken blickar framåt mot ny start på Jägersro.

Start på Derbydagen söndag den 1/9!

För andra året i rad så startar Monarken i Derbystayern på Jägersro under Derbydagen. Loppet som är över 3140 meter har lockat 11 deltagare och Monarken startar med 60 meters tillägg. Lopp 12, V75-7 och DD-2, beräknas starta kl. 17:30 och har ett förstapris på 100.000 kr. Loppet innehåller många duktiga stayers men Reckless kanske är den svåraste motståndaren på förhand. Monarken känns fin i träning och förhoppningsvis så fortsätter han att leverera en bra prestation i lopp än en gång. Vid en normalprestation är han garanterat en av de som kan vinna loppet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 12, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Spelguiden

Dagens Spel  Expressen  Aftonbladet  ATG  TT  Vi Tippa  Travnet  Snoken  Tipsaren

Monarken trea i Tingsryd efter stark spurt!

Ett iskallt utgångsläge från start och ingen startsnabb häst framför sig gjorde tyvärr att Fredrik och Monarken inte hade så mycket till val än att backa ner bland de sista i fältet. In i första kurvan hade dom bara favoriten, Speedy Foxy Vicane, bakom sig. Tempot i täten var bra med strax under 10,0 de första 800 meterna. När Speedy Foxy Vicane signalerade anfall bakifrån så valde Fredrik att sitta kvar vilket gjorde att det blev lite trafikproblem genom sista kurvan. Det var först i utgången av densamma och in mot det långa upploppet som Monarken fick fritt spurtutrymme. Fredrik styrde omgående ut i vida spår och Monarken avslutade bäst av alla men hann inte längre fram än till en tredjeplats på tiden 1.10,0 efter 08,5 sista 700 meterna. Ännu ett härligt besked och Fredrik var mycket nöjd efteråt då Monarken kändes mycket bättre än i Visby. Han återhämtade sig dessutom väldigt snabbt efter loppet. Måste erkänna att man känner försiktig optimism inför framtiden.


Ytterligare ett steg i rätt riktning som trea i Tingsryd. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Vi får hoppas att det ser likadant ut på upploppet som i Visby senast.

Start i Tingsryd söndag den 18/8!

På söndag bär det av till Tingsryd för start och ett varv på Sveriges enda milebana (1609 meter). Lopp 9, GS75-6 och DD-1, beräknas starta kl. 16:48 och har ett förstapris på 60.000 kr. Tyvärr har Monarken lottats till sämsta tänkbara läge, spår 12. Det är även lite tuffare motstånd än i Visby senast så vi hoppas på lite körning och flyt med positionerna för då "fäller" han garanterat många till slut. Dock är det viktigaste att han fungerar lika bra som senast och att han även har tagit ytterligare ett steg närmare toppformen.

Startlistan till lopp 9, GS75-6 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Dagens Spel

Vi Tippa  Expressen

Monarken en vinnare igen på Gotland!

En nervös comeback slutade med första segern på drygt ett år när Monarken var först i mål på Visbytravet. Fredrik och Monarken kom iväg bra från start och hamnade som tredje häst i andraspår. Men med andrahandsfavoriten, O.P.Q.C., i täten så blev tempot väldigt beskedligt. Ca 1200 meter från mål valde därför Fredrik att sända fram Monarken utvändigt ledaren. Tempot höjdes markant under slutvarvet och Monarken såg jättefin ut . 200 meter från mål så såg det klart ut men ringrostigheten höll sånär på att ta ut sin rätt då han blev lite trött sista biten och O.P.Q.C. kom tillbaka in mot mål. Monarken kämpade dock berömvärt och höll undan med ett huvud på tiden 1.13,6 efter 10,5 sista varvet. En klart godkänd comeback och med loppet i kroppen så borde han gå framåt en hel del. Nu hoppas vi att han får vara frisk och hel i framtiden så att han får visa hur bra han är.


Det blev seger i comebacken för Monarken, se lopp och intervju igen.


Resultat från loppet hittar du här.


På torsdag hoppas vi få se den gamle Monarken igen i Visby.

Nya tag, start i Visby torsdag den 1/8!

Miljöombyte och omlagd träning för Monarken har förhoppningsvis gjort susen. Ett banjobb i veckan på 16,5 över 2100 meter gav i alla fall mersmak. På torsdag bär det av till Visby i ett lopp över full distans med spårtrappa vilket innebär att de med lägst startprissumma får bäst spår. Monarken har därför fått spår 12 men eftersom Fredrik vill ge Monarken ett snällt lopp och bara köra till slut så passar loppet bra denna gång. Lopp 4, V5-2, beräknas starta kl. 18:38 och har ett förstapris på 25.000 kr. Att sia om chanserna är svårt denna gång med tanke på upplägg och insatserna i de senaste starterna men normalt är han väldigt långt framme i det här gänget. Dock är det viktigast att han fungerar och vi får se den gamla Monarken igen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V5-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Travronden  Gotlands Allehanda

Nattsvart nationaldag i Kalmar!

Det blev ingen rolig nationaldag i Kalmar. Monarken öppnade helt okej bakom bilen men kunde inte ta en längd på Spartan Kronos. In i första sväng kom dessutom galoppen och om man ska vara helt ärlig så såg han inte speciellt bra ut i det läget. Han tappade en hel del på markförlusten men kom i kapp fältet ganska enkelt då tempot ströps i täten. När tempot drogs upp på den sista bortre långsidan så fick Monarken genast problem att följa och i mitten av sista kurvan så tappade han åter travet och intrycket var inte alls bra. Efter loppet var Fredrik väldigt bekymrad. Monarken blåste väldigt mycket och det tog väldigt lång tid innan han återhämtade sig. Självklart så stod inte allt rätt till och nu blir det åter ett besök hos veterinären. En inte allt för avancerad gissning är att det dröjer ett tag innan vi får se Monarken på tävlingsbanan igen.


Monarken, här inför starten i Örebro, visade åter tecken på sjukdom idag.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken startar hemma i Kalmar på Sveriges nationaldag.

Monarken frisk, start i Kalmar torsdag den 6/6!

Som tur var visade det sig att det inte var något allvarligt med Monarken. Slem i halsen och en blodåder som sprack gjorde att han inte fick luft därav de obehagliga scenerna i Örebro. Monarken är nu medicinerad och känns fin i träning. Nästa uppgift blir hemma i Kalmar på nationaldagen, Ett sprinterlopp för högsta klassen med bilstart och 40.000 kr i förstapris. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 15:10 och Monarken har lottats till spår 2. Trots att endast fem hästar är anmälda så finns det ett par tuffa konkurrenter i fältet. Spartan Kronos har visat hög kapacitet och är nog den som är värst emot. Dock har han inte startat sedan oktober. Så om Monarken bara är någorlunda normal och han sköter sig så borde spetschansen var väldigt god och då känns det som att han bli svår att komma till tals med.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Spelguiden 
V75 Guiden  Expressen  Vi Tippa  Sulkysport  Aftonbladet

Tuff lördag på Örebrotravet!

Lördagen i Örebro blev inte alls som vi hade väntat oss. Monarken hade inga som helst problem med voltstart och även om han kom iväg som sista häst så satt han direkt i rygg på On Track Piraten. Tempot i täten var bra och Monarken satt perfekt placerad i femte par utvändigt. Dryga varvet kvar gick han med i tredjespår och allt såg perfekt ut till ca 700 meter från mål då Monarken plötsligt tappade farten helt. Fredrik styrde ut ur fältet och stannade vid staketet i slutet av sista kurvan. I det ögonblicket var det många oroliga delägare på publikplats. Efteråt beskrev Fredrik händelseförloppet som från att ha haft fulla linor så hade han helt plötsligt ingen kontakt med Monarken och han börjar vingla. Han blev väldigt orolig och styrde ut honom från fältet. Monarken återhämtade sig dock som vanligt efter loppet och åt samt drack bra. Han var precis som han brukar vara. Vad som hände kan man bara spekulera i men Monarken kommer att kollas upp i veckan och sedan så får vi se vad veterinären säger.


Monarken på promenad innan starten i Örebro igår.


Resultat från loppet hittar du här.


Vi får hoppas på lika glada miner efter loppet i Örebro på lördag.

Start i Örebro International lördag den 4/5!

Årets andra start väntar runt hörnet och även denna gång bär det av till Örebro. Monarken startar i ett av Sveriges största långlopp, Örebro International. Distansen är över 3140 meter med 20 meters tillägg vid vunna 650.001 kr och 40 meters tillägg vid 1.400.001 kr. Detta innebär alltså att Monarken start längst bak tillsammans med tre andra hästar i femtonhästars fältet. Lopp 11 som även är V75-7 och DD-2 beräknas starta kl. 18:42 och har ett förstapris på 400.000 kr. Motstånd saknas inte såklart och de värsta emot på förhand är nog Perfect Dynamite, Balfour och On Track Piraten. Läget är såklart lite chansartat då det kan bli långt fram med lite oflyt. Men om han är lika fin som i comebacken kommer han säkerligen vara långt framme om det klaffar lite på vägen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Sulkysport  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet  Dagens Spel  5 Tippar  Spelguiden  Travronden fredag  ATG  Expressen fredag  TT 
Aftonbladet fredag

Monarken är tillbaka!

Det var många lättade miner efter årsdebuten på Örebrotravet ikväll. Monarken skötte sig exemplariskt bakom bilen och tog sig utan några större problem till ledningen. Efter drygt 500 meter valde Fredrik att släppa täten till storfavoriten Perfect Spirit. Till varvet kom man på 12,6 men sedan blev det lugnt till dryga halvvarvet från mål när tempot ökades markant. Monarken såg jättefin ut in i slutkurvan och hade inga som helst problem att följa Perfect Spirit in i mål som tvåa med till synes gott om krafter kvar. Monarken landade på 1.13,0 med strax under 10 de sista 500 meterna och fick för sin insats 25.000 kr. Fredrik var mycket nöjd efteråt och det var ingen tvekan om att det var gamla Monarken vi fick se på tävlingsbanan igen. Nu hoppas vi på en riktigt fin 6-års säsong.


Monarken klistrade i rygg på Perfect Spirit in mot mål som tvåa.


Resultat från loppet hittar du här.


Fastlåst som tvåa med gott om krafter kvar i årsdebuten.


Monarken svarad för en riktigt fin årsdebut i Örebro. Se loppet igen.


Monarken gör årets första start i Örebro på torsdag.

Årsdebut i Örebro torsdag den 11/4!

Äntligen dags för årsdebut! Alltid lika spännande och förhoppningsvis är Monarken sitt gamla jag efter borrelian som han behandlades för i höstas. Årsdebuten sker i Örebro över 2140 meter med 50.000 i förstapris. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 19:30. Monarken har lottats till spår 6 i ett åttahästars fält. Motståndet är stentufft då Daniel Redén plockar ut både Perfect Spirit och Call Me Keeper i loppet. Det viktigaste den här gången är dock att vi får se en häst som ser bra ut och inte blir trött så fort det blir speedkörning i slutet av loppet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4, V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Spelguiden  Dagens Spel  Aftonbladet  Vi Tippa  V75 Guiden  Expressen

Ännu en blek insats av Monarken på Jägersro!

Även denna lördag slutade med ett stort frågetecken för Monarkens prestation. Tyvärr blev det en strulig start när Peter Untersteiner var sen fram till bilen med Poet Broline. Som det såg ut så fick därför Fredrik ta lite i Monarken som svarade med en kort galopp. Han tappade inte så mycket men hamnade sist i fältet. Fredrik låg sedan kvar i de bakre regionerna och väntade med attacken till mitt i sista sväng. Dock bet det inget vidare i spurten och han verkade återigen väldigt trött mitt på upploppet. Han kom i måls om sjua, en bra bit bakom segraren Jairo på 1.13,6. Monarken avslutade sista varet strax under 14 med beskedliga 15,5 sista 500 meterna. En riktigt blek insats och fortfarande väldigt oroande att han är så långt ifrån sitt riktiga jag.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, en bra bit bakom segraren i det slagna fältet.


Monarken är tillbaka på tävlingsbanan igen.

Monarken tillbaka, start på Jägersro den 1/12!

Monarken är åtgärdad efter den bleka insatsen senaste och förhoppningsvis så får vi se hans rätta jag på lördag när det är dags för start igen. Guldivisionen på Jägersro med 200.000 kr i förstapris. Lopp 11, V75-7 och DD-1, över 2140 meter beräknas starta kl. 18:42. Monarken har lottats till bakspår, spår 9, men med två startsnabba hästar framför sig så kan det nog bli en bra position ändå. Svårt att sia om chanserna men det är väl inte det blodigaste loppet i högsta klassen man har sett på papperet i alla fall.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Expressen  Aftonbladet  Travronden  Vi Tippa  V75 Guiden  Spelguiden  Dagens Spel  Sulkysport  Travronden fredag  Expressen fredag  Aftonbladet fredag  Travnet  TT

Blek insats och oplacerad i Malmö!

För första gången så laddade Fredrik ordentligt från start och Monarken öppnade mycket bra. Redan in i första kurvan så var han nere i andraspår utvändigt om Cyber Lane trots sitt kniviga utgångsläge. När Cash Crowe kort därefter galopperade så kunde Fredrik styra ner på innerspår och fick positionen tredje par invändigt när Propulsion tagit över ledningen. Tempot i täten blev måttligt med storfavoriten längst fram och det var först dryga halvvarvet från mål som tempot skärptes rejält. Monarken såg fin ut i slutkurvan men in på upploppet såg man direkt att krafterna började tryta och sista biten in mot mål så tappade han ganska mycket på täthästarna. Han kom i mål som åtta, första häst utanför pengarna på tiden 1.13,1 efter 11,8 sista varvet med 10,2 sista 500 meterna. Tyvärr en blek insats och samma intryck som i de senaste fyra starterna vilket såklart är oroande.


Resultat från loppet hittar du här.


Trots en perfekt styrning av Fredrik så var Monarken trött mitt på upploppet.


Monarken precis innan starten på Rommetravet.

Start i C.L. Müllers Memorial, Jägersro den 27/10!

På lördag går Monarken ut i Guldivisionen på Jägersro i C.L. Müllers Memorial. Distansen är 2640 meter och förstapriset ligger på 400.000 kr. Motståndet är knallhårt med bl.a. Propulsion i startfältet. Lopp 11, V75-7 och DD-1 beräknas starta kl. 18:42. Monarken har lottats till spår sju och med tanke på motstånd och läge så får vi nog vara mycket nöjda om han är 4-5 i mål. Väldigt spännande dock!

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Vi Tippa  Sulkysport  Expressen  Spelguiden  Dagens Spel  Aftonbladet  TT  Aftonbladet fredag  Expressen fredag  Travnet

Monarken tvåa på Rommetravet!

Fredagskvällens minicomeback slutade med en andraplats. Monarken startade mycket bra bakom bilen och utmanade faktiskt Muscle Hustle i en snabb öppning utan att komma förbi. Nu blev det ändå ledning efter ca 300 meter då Robert Berghs häst galopperade. Fredrik fick sedan bestämma en bit för att sedan öka tempot markant på den sista bortre långsidan. I sista kurvan såg han oslagbar ut men in på upploppet blev han utmanad av Unique Juni och 100 meter från mål så kom mjölksyran och Monarken fick därmed nöja sig med andraplatsen på tiden 1.12,9 efter 09,5 sista 700 meterna. En liten besvikelse att han inte höll undan såklart men Fredrik var ändå mycket nöjd med hur han kändes och tror att han går framåt väldigt mycket med loppet i kroppen då han inte var speciellt hårt jobbad inför den här uppgiften. Idag var han pigg i hagen och verkar ha tagit loppet bra. Nu satsar vi på Jägersro och Guldivisionen om 2 veckor och då är nog Monarken betydligt närmare toppformen än igår på Romme.


Ingen toppform men Monarken ändå godkänd som tvåa. Se loppet igen.Resultat från loppet hittar du här.


Monarken inför sin senaste start på Jägersro.

Start på Rommetravet fredag den 12/10!

Då var Monarken redo för start igen. På fredag bär det av till Borlänge och Rommetravet. På programmet står ett femåringslopp med endast fem hästar till start. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 19:30 och har ett förstapris på 80.000 kr. Distansen denna gång är 2140 meter. Förhoppningsvis får vi se en Monarken som är tillbaka i gammalt gott slag men att slå den troliga ledaren, Muscle Hustle, kan bli tufft.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4, V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Sulkysport  Spelguiden  Dagens Spel  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet 
Travnet


Upplev det bästa med Monarkens från 2017 igen. En årskrönika på 20 min.

Monarken - Travåret 2017!

Vi har ju ett fantastiskt år bakom oss och med tanke på alla framgångar under året så har jag samlat på mig massor av material i samband med jobbet av hemsidan. Som en avslutning av 2017 och ett försök till sammanfattning av allt som vi har fått vara med om så har jag klippt ihop en video på knappt 20 minuter med höjdpunkterna av Monarkens fyraåringssäsong. ”Årskrönikan” är utlagd på Monarkens YouTube sida men finns även här till vänster. Jag rekommenderar att filmen spelas spelas upp med bästa kvalitet (1080p) för bästa upplösning på bilder, videoklipp mm. Får man inte 1080p med automatik så kan man ställa om det själv på YouTube (inställningar, kvalitet, 1080p).

Med detta passar jag på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!